Brugsprøver

Written by Super User. Posted in Avl

Information vedr. brugsprøver for kårede hopper og vallakker med DOA godkendt afstamning

Formålet med brugsprøver er i høj grad, at få sin hest afprøvet med hensyn til brugegenskaber og ikke mindst temperament, som jo er et kardinalpunkt for vor avl. Ved bestået prøve tildeles kårede hopper et ”R” og der indsættes en label med prøveresultatet i hestens pas. Det har vist sig, at heste med bestået brugsprøve er særdeles omsættelige.

Brugsprøven afholdes i samarbejde med TAF.

Der kræves ikke stort forarbejde for at indsyne sin hest: Den skal være trense- og longevant. Ikke andet. Den vil så blive tilredet i løbet af de 30 dage inden prøven.

På prøvedagen afleverer træningslederen sin vurdering af hestens temperament og kapacitet mv. Dommeren vurderer hestens løsspringning om formiddagen og om eftermiddagen vurderer dommeren hesten under kendt rytter inden den går videre til fremmedrytteren, som også giver karakterer.

Prøveresultatet er således afhængigt af 3 forskellige personers vurdering.

Oldenborgere: (TAF har egne krav)

Det tilrådes, at hesten har fået tandeftersyn af dyrlæge senest 14 dage før prøvens start.

Ved indsyningen gennemgåes hesten af teknisk udvalg og træningsleder Ole Hummelshøj. Hesten vises ved hånd i skridt og trav og evt. skader, sår, ar, hævelser mv. noteres. Desuden noteres/mærkes dét udstyr hesten medbringer til opholdet.

Ved brugsprøverne skal der minimum være 3 tilmeldt til stationsafprøvningen for, at disse gennemføres. Er der ikke stationsafprøvning, skal der være minimum 5 tilmeldt endagsafprøvningen for, at disse gennemføres.
Der er til alle brugsprøver sidste tilmelding 30 dage før, og tilmeldingen registreres først som gældende, når betalingen foreligger.

Kørebrugsprøver

Vi ønsker at se en hest , med 3 gode gangarter, der villigt lader sig spænde for en vogn, og køre denne.

En hest , der opmærksomt følger kuskens anvisninger; både de anholdende, og de fremaddrivende, samt let og ubesværet lader sig stille på buet spor.

En hest, der viser kapacitet til at kunne køre på min. Middelsvært niveau.

SELVE PRØVEN:

ENDAGSPRØVE:

GENERELLE BESTEMMELSER :

Klik her for at se bedømmelsesskema til kørebrugsprøve

Éndags ridebrugsprøve

Ved en-dags rideprøven skal hesten starte med løsspringning, hvorefter dommeren afgiver point. Dernæst skal hesten rides med egen rytter og efterfølgende med fremmedrytter. Her vil den få point af både dommer og fremmedrytter.

Hesten får karakterer i ridelighed, villighed, gangarter (skridt, trav, galop, kapacitet).

I springdelen gives karakterer for taktion, benteknik, brug af ryg og kapacitet.

Prøven vil foregå i ridehus.

Hesten tildeles R i passet ved bestået prøve.

Krav til uddannelse:
Hesten skal kunne rides i skridt, trav og galop. Desuden skal den kunne løsspringes.

Print